Katedra Weterynaryjnej Ochrony Zdrowia Publicznego

Ogłoszenia

05.01.2018 | Ogłoszenie dla Studentów IV Roku

Informacja dotyczy zajęć w Zakładach mięsnych Indykpol i Indyk-Mazury.

Na teren zakładów nie można wnosić torebek, telefonów komórkowych, zegarków oraz biżuterii. Proszę wymienione rzeczy pozostawić w samochodzie bądź autokarze.

Przed wejściem do zakładów wymagane jest przedstawienie dowodu osobistego.

dr Beata Wysok

04.01.2018 | Ogłoszenie dla Studentów IV Roku

Ćwiczenia z przedmiotu Higiena zwierząt rzeźnych i mięsa dla grup IV, VI i VII odbędą się w Zakładach Mięsnych Indykpol ul. Jesienna 3 w Olsztynie
dnia 9 stycznia 2018 r. (wtorek) w następujących godzinach:

 

Grupa IV 8.30

Grupa VI 9.00

Grupa VII 10.30

 

Zajęcia dla pozostałych grup odbędą się 12 stycznia 2018 r. (piątek)
w Przedsiębiorstwie Produkcyjno-Handlowym Indyk-Mazury w Ostródzie
w następujących godzinach:

 

Grupa II 10.00-           wyjazd autokarem z Olsztyna 9.00

Grupa III 11.00-          wyjazd autokarem z Olsztyna 10.00

Grupa I   12.00-         wyjazd autokarem z Olsztyna 11.00

Grupa V  12.30-         wyjazd autokarem z Olsztyna 11.30

 

Autokary dla grup jadących do Zakładów w Ostródzie będą podstawione na dużym parkingu za Centrum Konferencyjnym w Kortowie.

 

                                                                                               dr Beata Wysok

07.12.2017 | Ogłoszenie dla Studentów IV Roku

Przypominam, że kolokwium z przedmiotu Higiena zwierząt rzeźnych i mięsa odbędzie się 8.12.2017 r. w godzinach 8.30-11.30.

                                                      dr Beata Wysok

 

28.11.2017 | Ogłoszenie dla Studentów V Roku

OGŁOSZENIE DLA STUDENTÓW V ROKU

 

Informujemy, że ćwiczenia z przedmiotu „Higiena produktów pochodzenia zwierzęcego” 

pt. „Wymagania sanitarno-weterynaryjne dla produktów mięsnych poddanych obróbce termicznej” w dniach 29-30.11.2017 r. odbędą się w zakładach mięsnych „Warmia”
w Biskupcu zgodnie z harmonogramem jak poniżej:

29.11.2017 r

Grupa

Godzina wyjazdu autokaru

Planowana godzina
przyjazdu autokaru do Olsztyna

4

8.30

11.00

6

9.00

11.30

2

9.30

12.00

7

10.00

12.30

3

10.30

13.00

.

30.11.2017 r.

Grupa

Godzina wyjazdu autokaru

Planowana godzina
przyjazdu autokaru do Olsztyna

5

8.00

10.30

1

8.30

11.00

Autokary będą podstawione na parkingu przy Centrum Konferencyjnym.

Zamiana grup jest niedopuszczalna.

Zapewniamy odzież ochronną.

Prosimy pamiętać o zdjęciu biżuterii i zegarków oraz o związaniu włosów.

Na terenie zakładu obowiązuje ZAKAZ ROBIENIA ZDJĘĆ I NAGRYWANIA FILMÓW, oraz spożywania pokarmów.

 

III termin kolokwium I zostaje przesunięty na piątek 1.12.2017 r. na godz. 11.45.

 

                                                                                    dr n. wet. Joanna Wojtacka

 

22.11.2017 | Ogłoszenie dla Studentów IV Roku

Informuję, ze w dniach 27.11.2017 r. 28.11.2017 r. grupy II i VI rozpoczynają kolokwium z przedmiotu Higiena zwierząt rzeźnych i mięsa o godzinie 8.45 pozostałe grupy bez zmian.

 

dr Beata Wysok

20.11.2017 | Ogłoszenie dla Studentów IV Roku

Na kolokwium z przedmiotu Higiena zwierząt rzeźnych i mięsa w dniach 27 i 28.11.2017 r. obowiązuje:
- materiał ćwiczeniowy
- materiał wykładowy
- rozdział 3.2 (Charakterystyka uboju trzody chlewnej)  oraz rozdział 3.3 (Charakterystyka uboju bydła) "Technologia przetwórstwa mięsa" Olszewski
- informacje regulujące ubój z konieczności oraz ubój gospodarczy na podstawie rozporządzeń WE 853/2004 oraz 854/2004

dr Beata Wysok

17.11.2017 | Wyniki kolokwium V Rok

W załączeniu wyniki kolokwium z przedmiotu Higiena produktów pochodzenia zwierzęcego.

 

Pliki

Wyniki kolokwium V Rok

14.11.2017 | Ogłoszenie dla Studentów IV Roku

Ćwiczenia terenowe w dniu 16.11.2017 r. w Zakładach Mięsnych WARMIA w Biskupcu zostaną przeprowadzone w następujących godzinach:

Grupa V wyjazd 7.00 (ćwiczenia w godzinach 8.15-9.00)

Grupa VI wyjazd 8.00 (ćwiczenia w godzinach 9.10-10.00)

Grupa VII wyjazd 9.00 (ćwiczenia 10.10-11.00)

 

Ćwiczenia terenowe w dniu 17.11.2017 r. w Zakładach Mięsnych WARMIA w Biskupcu będą przeprowadzone w następujących godzinach:

Grupa II wyjazd 8.15 (ćwiczenia w godzinach 9.30 - 10.20)

Grupa I wyjazd 9.00 (ćwiczenia 10.20-11.30)

Grupa IV wyjazd 10.20 (ćwiczenia 11.30-12.20)

Grupa VI wyjazd 11.10 (ćwiczenia 12.20-13.10)

 

Ćwiczenia terenowe w dniu 24.11.2017 r. w Zakładach Mięsnych WARMIA w Biskupcu będą przeprowadzone w następujących godzinach:

Grupa V wyjazd 8.15 (ćwiczenia w godzinach 9.30 - 10.20)

Grupa VII wyjazd 9.00 (ćwiczenia 10.20-11.30)

Grupa III wyjazd 10.20 (ćwiczenia 11.30-12.20)

 

Zbiórka na parkingu przy Centrum Konferncyjnym. Wyjazd autokarami dla wszystkich grup. Zapewniamy odzież ochronną.

 

 

09.11.2017 | Ogłoszenie dla Studentów V Roku

Kolokwium I z przedmiotu „Higiena produktów pochodzenia zwierzęcego” odbędzie
się w dniach 15-17.11.2017 r. w następujących godzinach:

 

15.11.2017 – środa

9.30 – 10.30    gr. 4

10.45 – 11.45  gr. 7

13.15 – 14.15  gr. 6

 

16.11.2017 – czwartek

9.30 – 10.30     gr. 5

10.45 – 11.45   gr. 3

13.15 – 14.15   gr. 2

 

16.11.2017 – piątek

9.30 – 10.30     gr. 1

 

Obowiązuje tematyka omówiona na ćwiczeniach i wykładach.
Zamiana grup jest niedopuszczalna.

 

                                                                                         dr n. wet. Joanna Wojtacka

 

06.11.2017 | Ogłoszenie dla Studentów V Roku

Uprzejmie informuję, że konsultacje Pani dr Małgorzaty Gomółki-Pawlickiej zaplanowane na dzień 7.11.2017 r. nie odbędą się.